bloemkool-macademiaburger

Bloemkool-macademiaburger – Recept van de week

Deze week maken we de bloemkool-macademaiburger. Een heerlijke vegetarische burger. Zoals de naam al zegt worden deze burgers gemaakt van bloemkool en macademianoten en je serveert ze op een knapperig broodje.

Ingrediënten bloemkool-macademiaburger (4 personen)

  • 500 gram bloemkool
  • 70 gram gezouten macadamianoten
  • 200 gram witte kaas
  • 1 eetlepel zhug
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 4 meergranenbollen
  • 150 gram roomkaas met bieslook
Bestel deze producten gemakkelijk via AH.nl.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Verdeel de bloemkool in roosjes.

Doe samen met de macadamia’s in de keukenmachine en maal bijna fijn.

Verkruimel de witte kaas en meng met het bloemkoolmengsel, de zhug, bloem en het ei in een grote kom.

Vorm met vochtige handen 4 burgers van Ø 10 cm van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak ca. 25 min. in de oven.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers nog 5 min. voor een mooie goudbruine kleur. Keer halverwege voorzichtig.

Haal ondertussen de blaadjes van de sla los.

Snijd de broodjes open, besmeer de onderste helften elk met 1 eetlepel roomkaas en verdeel de sla erover.

Leg een burger op het broodje en serveer de rest van de roomkaas er in een bakje bij.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde bloemkool-macademiaburger per persoon

675
Kcal

24
Eiwit

41
KH

45
Vet

7
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Share this Post

Over de auteur

Annet Brons

Twitter

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding en advies over training? neem dan contact op met Annet via 06-24830371 of kijk op annetbrons.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *